Τετάρτη 25 Μαϊος 2022
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 416

Βιογραφικό Con Kassis

O Con Kassis γεννήθηκε στα Ιωάννινα, στην Ελλάδα, στις 17 Απριλίου του 1959. Ενδιαφέρθηκε αρχικά για το Καράτε στην ηλικία των 15, όταν ξεκίνησε την περιστασιακή εκπαίδευση στο Shotokan Karate Do. Στην ηλικία των 20 αποφάσισε να στραφεί στο Shito Ryu Karate Do. Aφοσιώθηκε τόσο πολύ στην μάθηση που σπάνια περνούσε μία μέρα χωρίς να προπονηθεί. Το 1982, ο Con άρχισε να διδάσκει και το 1987 συστήθηκε στον Κenei Μabuni, ένα γεγονός που άλλαξε την ζωή του οριστικά.

Ο Μάστερ Μabuni αποφάσισε να πάρει τον Con σαν προσωπικό μαθητή του. Υπό την καθοδηγησή του, η αντιληψή του Con για το Καράτε άρχισε να ωριμάζει σημαντικά. Στην ηλικία των 35, ο Con έγινε ο νεότερος κριτής για τα Kata στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε, σε μία περίοδο που μόνο 25 επίσημοι κατείχαν αυτή τη θέση στον κόσμο, την υψηλότερη για το αγωνιστικό Καράτε.

Το πάθος του για διδαχή μεγάλωσε ανυπολόγιστα και οι κατακτήσεις συνέχιζαν να έρχονται. Έχει παράγει αμέτρητους εθνικούς και παγκόσμιους αθλητές για πρωταθλήματα και έχει γίνει ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους δασκάλους του Καράτε, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Κατέχει τον βαθμό του "8ου Dan Shihan" στο Shito-ryu, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Shito-ryu Karate-do (W.S.K.F.) και τώρα κατέχει την θέση του Συμβούλου στην συγκεκριμένη Ομοσπονδία.

Το 2010 γίνεται Πρόεδρος στην Επιτροπή Διαιτησίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (W.K.F.).

Τώρα είναι Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF), μέλος της Επιτροπής Κανονισμών Αγώνων της WKF και βέβαια διαιτητής Α', Kata & Kumite. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε από ιδρύσεώς της, είναι ο πρώτος μη Ιάπωνας που αποκτά αυτή την θέση στην Τεχνική Επιτροπή.

Η επιτυχία του αναμφισβήτητα προέρχεται από τα πολλά χρόνια τεχνικής κατάρτισης που έλαβε από την πρώτιστη αρχή εν ζωή, στο Shito-ryu Karate-do, τον Kenei Mabuni, Grandmaster 10o Dan.  

 

Έγραψαν για εμάς

Προσεχώς

  • Νέο Βιβλίο για το Shito-ryu +

  • 1

Νέα

Φωτογραφίες της εβδομάδος

Βίντεο

Άρθρα

  • Μία προσωπική ιστορία +

  • Ο Δρόμος του Πολεμιστή +

    Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους ν’αναζητούν εξόδους διαφυγής από την καθημερινότητα; To άγχος, η πίεση, η κρίση ή Read More
  • 1

Βρείτε μας στο Facebook